mobilier-hol

Orice incapere a casei are nevoie de mobilier, acesta fiind si optiunea estetica de a depozita bunurile si lucrurile uzuale. O casa nemobilata poate fi comparata cu una neinsufletita, pustie si deloc practica. Desi avem tendinta sa ne gandim ca necesitatea pieselor de mobilier tine de incaperi precum bucatarie, living si camere, de fapt nici holul nu trebuie exclus.

Cand vine vorba de mobilier hol acesta pare sa fie unul minimalist, caci multi au repere limitate cu privire la utilitatea unui asemenea set. Cu alte cuvinte, se doreste un suport de haine cel mai adesea, precum si unul pentru incaltaminte, pentru ca acestea sa nu fie la vedere, creand impresia de haos a imaginii generale. Desigur, pentru cele doua nevoi pot exista de altfel doua piese de mobilier, separate.

Alegerea mobilierului pentru hol

Exista o serie de aspecte cu care tebuie sa se coreleze alegerea de mobilier hol. In primul rand este vorba de spatiu. Nu degeaba o recomandare de top este legata de mobila la comanda, intrucat astfel se va putea alege acel tip de set ce corespunde cel mai bine cu arhitectura casei, din punct de vedere al dimensiunilor. Un mare avantaj aici il au cei cu spatii restranse, cu holuri inguste sau cu zone greu de mobilat cu piese standard.

Mai apoi tine intr-adevar de nevoia de a continua cu o tema stilistica a mobilei, in functie de camerele casei. Daca este vorba de lemn masiv, daca va fi o culoare de cires, nuc sau wenge, daca va avea finisaje lucioase, manere metalice etc. Acest lucru va aduce o nota de unitate intregului spatiu, va crea armonie.

Bugetul – desi nu ar trebui sa fie un motiv pentru care se alege sau nu o anumita piesa de mobilier, multi se lovesc de aceasta situatie. Este vorba de ceea ce dispune fiecare sau de ce considera ca merita sau nu. Cert este ca pentru cei care au avut anterioare experiente cu mobila standard spre exemplu se face o diferenta clara, o departajare ce tine de calitate.

Din fericire insa exista optiuni variate. In plus, mobila facuta la comanda are avantajul ce tine de controlul costurilor. Se pot alege dimensiuni mai restranse sau un design minimalist astfel incat costurile sa nu depaseasca un nivel anume. Spre exemplu, poate fi vorba de un dulap cu o inchidere in usa, o parte cu un cuier, fara oglinda si minime compartimentari.

Nu in cele din urma, conteaza stilul practic si calitatea. Spre exemplu, numarul de deschideri/inchideri pentru un dulap situat in aceasta zona este unul mai mare, intrucat exista desigur plecari si reveniri frecvente, nevoia de a incalta si imbraca haine ce ulterior sunt iarasi depozitate in acelasi dulap. Balamale rezistente, materiale de calitate ce vor sustine dulapul in sine sunt aspecte de urmarit.

Un stil clasic include si o oglinda, caci cine nu se priveste cel putin o data la imaginea sa inainte de a pleca de acasa? Un pantofar inclus in set poate fi de asemenea o completare. Unii prefera spatii cat mai compartimentate, pentru esarfe, umbrele si tot soiul de lucruri dorite a fi depozitate intr-un astfel de dulap. Un cuier este nelipsit de asemenea – se poate transforma in zona cu bara, pentru ca hainele sa fie insirate pe umerase individual, nu atarnate clasice cuiere.

Preferintele difera atat de mult incat pare greu de crezut cum anume trebuie sa arate un mobilier pentru hol. Stilurile minimaliste sunt preferate pentru ca se vor integra foarte usor in spatii, indiferent de eventuale schimbari de decor sau de culori ale zonei.

Pentru inspiratie si consultanta va asteptam si in cadrul paginii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *