Pentru un parinte amenajarea camerei copilului inseamna deopotriva o bucurie, un amestec de responsabilitate, fericire, simt estetic si un test sa spunem pentru ca in cele din urma alegerile facute trebuie sa se dovedeasca a fi si practice si apreciate de copil. In primii ani lucrurile sunt mai usor de decis si transat, intrucat in mare parte copilul depinde de parinti. Cand insa isi castiga dreptul de a avea un spatiu mai extins numai al sau, lucrurile incep sa se complice.

Definim camera de tineret cea care face trecerea de la copil la adolescent. Vorbim in aceasta faza de copii care au un program scolar, au nevoie de spatii de depozitare mai multe, mai variate. Totusi ramane o preferinta pata de culoare, spatiile compacte care lasa inca loc jocului liber in camera. Pentru cei care se afla in fata unei astfel de provocari, am decis sa acordam importanta cuvenita acestui tip de mobilier, motiv pentru care dedicam o sectiune speciala numai pentru acesta.

Mai mult decat camera de dormit

Intelegand in primul rand conceptul si nevoia amenajarea unei astfel de camere va fi o placere si nu un chin. Pornim asadar de la faptul ca o camera tineret este despre intimitatea spatiului si nu doar dormitor. Aici va fi de asemenea zona de lucru, de studiu, de creat, de joaca, locul in care isi primeste si prietenii si unde practic isi regaseste un refugiu. Are asadar nevoie de un spatiu armonios.

Culorile potrivite

Nu sunt excluse tonurile de roz si albastru, dar acum sunt mai sofisticat mixate, astfel ca vor fi alese baby pink si soft blue, mai intotdeauna in combinatii cu alte culori. Poate fi vorba de orange si blue, de rosu si galben, desi in variante mai simplu de ales pentru ca permit a fi mixate mai usor sunt cele cu o culoare puternica si alb.

Sa nu uitam ca o camera completa va avea si alte decoratiuni si elemente ce pot contribui cromatic, de la podea la culoarea peretilor, covorul, accesoriile, iluminatul etc.

Mobilier multifunctional

In camera de tineret regasim cel mai mult piese multifunctionale, mobilier compact si bine gandit incat sa acopere nevoia, sa nu ocupe spatiu inutil. Tot ca o tendinta constanta la aceste ansambluri de mobilier regasim si ideea de pat cel mai adesea incorporat.

 

Optiunea 1

Setul Lucas este propunerea noastra pentru cei care isi doresc sa se foloseasca la maximum de spatiul de sub pat, aici regasindu-se mai multe spatii de depozitare de tip sertare. Totodata patul este unul inalt, dar astfel este salvat destul de mult spatiu in ceea ce priveste biblioteca si dulapurile. Este ideal in camerele mici.

Optiunea 2

Setul Green inseamna o alta modalitate de a eficientiza spatiul dintr-o camera tineret. Astfel, patul este mascat estetic si inchis in dulapuri. In afara timpului in care ar fi necesar pentru dormit camera poate fi la fel de bine mai spatioasa. Intrucat se va impune de fiecare data manevra de montare, extindere, acest tip de mobilier este recomandat mai degraba adolescentilor, pentru ca se pot descurca singuri cu acest lucru.

Ce dulapuri sunt preferate

Intr-o camera de tineret sunt preferate piesele clasice, de tip dulap, scaun, sifonier. Noptierele pot lipsi, nu insa si masa cu scaun pentru studiu. Daca spatiul permite poate fi integrat un dressing, pe motiv ca adolescentul de acum va avea nevoi tot mai mari in scurt timp. Pentru restul spatiului disponibil poate fi integrata biblioteca si patul.

De asemenea, pentru a folosi eficient camera pot fi integrate si corpuri suspendate. Depinde de camera si de preferinte, deci fiecare proiect de acest gen este unic.

Va asteptam in cadrul paginii noastre, https://promobila.com/, cu o galerie de camere de tineret care sa va inspire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *