Usile glisante Nisa

Cu siguranta ati auzit de varianta usilor glisante pentru dressing. Sunt o optiune moderna si interesanta, alternativa a usilor clasice pentru dulapuri. Trebuie sa stiti insa ca rolul acestora excede aceasta sfera despre design. Sunt practice si isi castiga un loc in topul preferintelor printr-o multitudine de caracteristici unice.

Functionalitatea usilor glisante

Sistemul acestora este unul binecunoscut si se refera la un ansamblu de role ce aluneca pe sine, in directia inainte si inapoi, pentru a deschide/inchide zona. O astfel de actiune trebuie sa fie cursiva, lina si sa nu implice greutate sau sa opuna rezistenta. De asemenea, montajul trebuie realizat corespunzator si sigur, pentru a nu exista sanse ca usa in cauza sa iasa de pe sina aferenta.

De asemenea, este de preferat ca sistemul sa functioneze silentios si sa nu incomodeze in vreun fel. Iar de rezistenta nici nu se pune problema, intrucat aceasta este implicita pentru intreg dressingul comandat, nu doar pentru usile glisante ale acestuia.

Tot la capitolul functionalitate putem aminti faptul ca acestea sunt utile in orice tip de spatiu. Indeosebi se pot comanda ca sistem de inchidere pentru dulapuri, nu doar dressinguri. Mai cu seama acolo unde spatiile nu sunt foarte generoase, unde nu se doreste a se crea impresia de aglomerare, cu prea multe elemente sau unde deschiderea clasica de usi nu este permisa sau confortabila, usile glisante  sunt o solutie.

Astfel de usi deservesc ca atare si pentru a delimita spatii, deci stilul practic se poate adopta in varii cazuri. Gratie functionalitatii lor, acest tip de usi este apreciat la scara larga pentru ca se integreaza in spatii diverse.

Design

Linia estetica abordata poate fi diferita. De la caz la caz se poate opta pentru usi glisante simple, poate chiar si contrastante cu restul dressingului, pentru a fi de impact si a avea un rol estetic bine definit. Varietatea de culori si texturi asigura spatiului si nota de originalitate pe care o cauta orice solicitant.

Usile glisante se pot deschide din partea centrala spre extremitati sau invers. Acest aspect ar fi bine sa se decida in functie de cum si unde se pozitioneaza dressingul. Pot fi alaturate mai multe usi de acest gen, ce deschid in mod individual fiecare parte a dressingului. Pot fi simple, lucioase, cu print floral. Depinde si unde anume se va pozitiona o astfel de piesa de mobilier. Daca este vorba de dormitorul matrimonial se va pastra o nota eleganta; daca este vorba de camera copilului sau adolescentului se va dori o nota mai vesela, etc.

De asemenea la partea de design se poate tine cont de eventuale artificii ce pot ajuta, contribui la un efect deosebit. Spre exemplu, acolo unde dressingul si usile sunt monocrome, se poate interveni cu o linie florala si contrastanta pe mijloc, creand in efect de alungire, de spatiu mai extins. Buna idee, asa e?!

In orice caz, varietatea de optiuni pe care o punem la dispozitie, dupa cum se poate observa si in cadrul site-ului nostru, va poate lamuri sau inspira cu privire la alegerile ulterioare. In plus, consilierea va fi o parte importanta, pentru a stabili ce este mai bine de ales conform cu spatiul dat si preferintele voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *